Φαίνεται ότι η έμπνευση για vegan εναλλακτικές παραδοσιακών πιάτων δεν σταματά ποτέ.
Ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά αποτελούν το πιάτο – σήμα κατατεθέν- της 25ης Μαρτίου.
Η νηστεία της Σαρακοστής είναι η μία από τις μεγαλύτερες της Ορθόδοξης εκκλησίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα όμως, η νηστεία «σπάει» κάποιες φορές, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να «δυναμώσουν» τρώγοντας κάτι μη νηστίσιμο.
Μία από αυτές τις ημέρες είναι και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κατά την οποία καθιερώθηκε το ψάρι, δηλαδή ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά.
Όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε το συγκεκριμένο πιάτο στην κανονική του μορφή. Τον τελευταίο καιρό βέβαια, το μάθαμε και στην vegan εκδοχή του. Πιο συγκεκριμένα, όπως είδαμε στην ιστοσελίδα Vegan Home, υπάρχει «vegan μπακαλιάρος», ο οποίος βέβαια δεν είναι ακριβώς μπακαλιάρος.
Πρόκειται ουσιαστικά για τηγανητά λουλούδια μπανανιάς , τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς σε μαγαζιά με ασιατικά προϊόντα και στη συνέχεια να τα βάλει μέσα στο κουρκούτι και να τα τηγανίσει, όπως ακριβώς θα έκανε με τον μπακαλιάρο.
Πάντως όπως έχουν γράψει κάποιοι χρήστες στα social media, η γεύση του vegan μπακαλιάρου, δεν πλησιάζει σχεδόν καθόλου αυτή του κανονικού. Είναι, όμως, μια εναλλακτική αν δεν τρως ψάρι και θες να απολαύσεις το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
View this post on Instagram
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ