Ηλικία, κληρονομικότητα, ύπνος, άσκηση και διατροφή είναι οι παράγοντες, που επηρεάζουν την εμφάνιση λίπους στην κοιλιά και έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία μας.
Ποιος είναι, ωστόσο, ο θαυματουργός ξηρός καρπός, που αποτελεί κορυφαία επιλογή και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά;
Τι υποστηρίζουν ειδικοί επί του θέματος; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους…
Διαιτολόγος από τις ΗΠΑ και δη από το Κλίβελαντ, στην «Clinic’s Centre for Human Nutrition», η Ελίς Χομάν, υποστηρίζει ότι «η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες μπορείτε να κάψετε, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση λίπους».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthstat, που ασχολείται με τέτοια θέματα, το πού θα αποθηκευτεί το λίπος καθορίζεται από παράγοντες όπως η γενετική, οι παθήσεις υγείας, αλλά και ο τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τροφών που καταναλώνουμε και την άσκηση,
«Δεδομένου ότι το σπλαχνικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αποθηκεύεται βαθιά στο σώμα, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και καρδιακών παθήσεων», αναφέρει επίσης η Τζάκι Νιούτζεντ, διατροφολόγος και συγγραφέας.
Αμύγδαλα, η κορυφαία επιλογή
«Τα αμύγδαλα είναι μια κορυφαία επιλογή, καθώς είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη πρωτεΐνη», λέει η διατροφολόγος.
Επιπλέον, υπάρχει έρευνα για τα αμύγδαλα, η οποία υποστηρίζει ότι η κατανάλωση 1 1/2 ουγγιάς την ημέρα, αντί ενός σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μπορεί να σχετίζεται με μείωση του κοιλιακού λίπους.
Η Χομάν συνιστά μια ποικιλία ξηρών καρπών, «καθώς ο καθένας προσφέρει διάφορα θρεπτικά οφέλη», τονίζει.
Ενώ συμφωνεί ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, συνιστά ακόμη τα φουντούκια και τα καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα παρόμοια με τα αμύγδαλα.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ