Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια Καναδή συντάκτρια μαγειρικής ταΐζει το 18 μηνών παιδί της με γρύλους και άλευρα γρύλων, λόγω της πρόσληψης πρωτεϊνών και της εξοικονόμησης χρημάτων σε σχέση με το κρέας.
Αναλυτικόκτερα, η Τίφανι Λέι δήλωσε ότι δοκίμασε για πρώτη φορά έντομα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στην Ασία και «λάτρεψε» τον τρόπο με τον οποίο τα ζωύφια «ενσωματώθηκαν στα τοπικά πιάτα για να “ενισχύσουν την υφή τους».
Όταν η κόρη της έγινε αρκετά μεγάλη για να αρχίσει να τρώει φαγητό, η Λέι αποφάσισε να προσθέσει έντομα στη διατροφή της, τα οποία περιέγραψε ως έναν πολύ φθηνότερο τρόπο για να παρέχει στο μικρό παιδί πρωτεΐνες.
«Η κόρη μου είναι στην ηλικία που είναι ατρόμητη και περίεργη, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσει πιο “εξωτικά” τρόφιμα που δεν θεωρούνται βασικό διατροφικό συστατικό στη Βόρεια Αμερική. Οι γρύλοι είναι μια υπερτροφή.
Μόλις δύο κουταλιές της σούπας σκόνη γρύλου παρέχουν το 100% των ημερήσιων αναγκών ενός μωρού σε πρωτεΐνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, η Entomo Farms ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες σφολιάτες παρασκευάζονται από βιολογικό αλεύρι γρύλου, φάβα και φακές και είναι μια εξαιρετική ‘πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμίνης Β12, ενώ η Λέι εξήγησε ότι αρχικά ξεκίνησε δίνοντας στην κόρη της σφολιάτες γρύλου, που προμηθεύεται από την Entomo Farms και έχουν γεύση Cheetos.
«Μοιάζουν με τα Cheetos, αλλά η γεύση τους είναι λιγότερο αλμυρή και έχουν ένα ινώδες φινίρισμα. Τα καταβρόχθισε με απόλαυση και δεν πρόσεξε τη μικρή διαφορά στην υφή τους», πρόσθεσε.
Μάλιστα, η Λέι αποφάσισε να αρχίσει να ανακατεύει ολόκληρους ψημένους γρύλους σε τρόφιμα, όπως μείγμα για τηγανίτες ή σάλτσα για μακαρόνια και τυρί, καθώς η κόρη της δεν μπορούσε καν να καταλάβει ότι υπήρχαν μέσα, ενώ στα άμεσα… σχέδιά της είναι να ενσωματώσει περισσότερα έντομα στα γεύματά της, συμπεριλαμβανομένων μυρμηγκιών, ακριδών και σκουληκιών
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ