Ένας φούρναρης από τα Χανιά της Κρήτης ζύμωσε μια λαγάνα-«γίγας» βάρους 70 κιλών, μήκους 4,20 μέτρων και ύψους 180 εκατοστών, θέλοντας να κάνει τη διαφορά στο φετινό σαρακοστιανό τραπέζι, δίνοντας μία επιπλέον «αίγλη» στην παραδοσιακή λαγάνα που έχει σήμερα την τιμητική της!
Μιλώντας στο zarpanews, ο αρτοποιός, Χάρης Δημητρουλάκης, τόνισε πως χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για την παρασκευή της.
«Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήθηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκεσε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ», σημείωσε ο ίδιος.
Σημειώνεται πως η λαγάνα-«γίγας» που ζυγίζει 70 κιλά παρασκευάστηκε με 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό.
Μία ιδιαίτερη έναρξη για τη Σαρακοστή
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, η λαγάνα, το νόστιμο παραδοσιακό ψωμί της ημέρας, το οποίο είναι πιο λεπτό και πλατύ σε σχέση με τα υπόλοιπα ψωμιά και είναι το βασικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ