«Πόλεμο» απαντήσεων έχει προκαλέσει η εικόνα του ελαφιού που επί σειρά ημερών ψυχορραγούσε στην Πάρνηθα.
Το ελάφι βρισκόταν για τρεις μέρες αβοήθητο στον δρόμο, έπειτα από χτύπημα, που δέχθηκε, από διερχόμενο όχημα.
«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου σε κάτι λασπόνερα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Αμεση Δράση. Μου είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό, αλλά δεν ήρθε κανένας. Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του», ανέφερε στο MEGA ο Νίκος Λεφατζής, ο κάτοικος, ο οποίος βρήκε το τραυματισμένο ζώο.
Αμέσως μετά, ο κ. Λεφατζής επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, η οποία, ωστόσο, δεν μπορούσε να επέμβει χωρίς την άδεια του Δασαρχείου, καθώς η Πάρνηθα είναι χαρακτηρισμένη ως «Εθνικός Δρυμός».
«Πινγκ πονγκ» ευθυνών
Οι κατηγορίες, που προσάπτει στους αρμόδιους φορείς ο Νίκος Λεφατζής, είναι αναλγησία και αδιαφορία.
«Οτι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου, για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Εχουμε έναν μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Οταν θέλουμε θα σας στείλουμε email», απάντησε ο Γεώργιος Φρούσιος, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.
Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Στάμου, αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τόνισε πως υπεύθυνο για την ιατρική φροντίδα των ζώων είναι το δασαρχείο και ως εκ τούτου επιφορτίζεται με την ανεύρεση κτηνιάτρου.
«Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο», είπε επίσης, συμπληρώνοντας πως η έγκαιρη μετάβαση κτηνιάτρου στην περιοχή ήταν αμφίβολη, δεδομένου ότι ο γιατρός διαμένει στον Πειραιά.
«Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια», κατέληξε ο Στάμου.
Το απίστευτο και τραγικό της όλης υπόθεσης; Το ελάφι, που τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία, ήταν νεαρό και όχι ηλικιωμένο, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, και έπασχε από κάταγμα λεκάνης.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ