Από την Πτολεμαΐδα ως την Αίγυπτο και ακόμη παρά πέρα… Ο μπακλαβάς έχει καταφέρει να γίνει το best-seller προϊόν, που ταξιδεύει εκτός συνόρων και γλυκαίνει μικρούς και μεγάλους!
Η Νεκταρία Μουρατίδου και ο Βαγγέλης Γεωργίου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής μέσα από το Filippos Baklava, φοράνε καθημερινά τις ποδιές τους και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, παίρνουν θέση για να ετοιμάσουν με μεράκι το διάσημο σιροπιαστό γλύκισμα.
Το ταξίδι τους προβλέπεται μεγάλο, καθώς το Filippos Baklava σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε με την ποιότητα και τις εκλεκτές του γεύσεις να ταξιδέψει κορυφαίες αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Όπως ανέφεραν, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ονομαστό ζαχαροπλαστείο «Mon Amour» του πατέρα της Νεκταρίας, Φίλιππου Μουρατίδη, στην Πτολεμαΐδα, καθώς άθελά του ο πεθερός του είχε καταφέρει να τους μεταδώσει το πάθος του για τη ζαχαροπλαστική τέχνη.
«Το εργαστήριό μας παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτουμε στην τοπική αγορά.
Βέβαια, πελάτες μας από την Πτολεμαΐδα που ζουν στο εξωτερικό, ερχόμενοι εδώ, ζητούσαν να τα πάρουν μαζί τους», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια είναι πολύ συγκεκριμένη με το ποσοστό καρυδιού στον μπακλαβά, το οποίο φτάνει αυστηρά στο 20% επί του συνολικού βάρους, χωρίς άλλες προσμίξεις.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ