Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες εστιατορίων λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ο Αποστόλης Σουλδάτος ιδιοκτήτης εστιατορίου στον Άη Γιάννη μιλώντας στο OPEN TV περιγράφει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
”Εκεί που φτάσαμε, όχι μόνο πυρηνικό φυσικό, αλλά και ατομικό επιστήμονα ψάχνουμε.
Δεν είναι μόνο σε εμάς το πρόβλημα, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Για να κάνεις κάποιος την καθαριότητα στο μαγαζί και να κόβει σαλάτες δεν έχουμε άτομα.
Αναγκαζόμαστε να κοιτάμε στο εξωτερικό για τέτοιες ειδικότητες.
Εγώ έχω δύο επιχειρήσεις και ζητάω οκτώ άτομα.
Πέρα από τις ειδικότητες που σας ανέφερα προηγουμένως, θέλω άτομο που να τυλίγει και σουβλάκια.
Δίνω μεροκάματο 70 ευρώ τη μέρα, ασφαλισμένος σε όλα, θα δουλεύει 8-12 ώρες και είναι στο χέρι του εργαζόμενου με την συνεννόηση που θα κάνει με το συνάδελφό του για να παίρνει ρεπό.
Δυστυχώς δεν βρίσκω κανέναν.
Φαίνεται στο Ντουμπάι δίνουν περισσότερα χρήματα.
Παλιότερα είχαμε άτομα από την περιοχή που είχαν όρεξη και αγάπη για την δουλειά. Δυστυχώς τα νέα παιδιά δεν θέλουν να εργαστούν.
Με τον κορωνοϊό όλοι έχουν πάρει τα επιδόματα, έχουν τα βοηθήματα με τα κοινωνικά τιμολόγια, με τα επιδόματα ενοικίου, με τα επιδόματα παιδιού και δεν θέλουν να εργαστούν.
Εμάς στην περιοχή είναι πέντε μήνες η εργασία και τους καλύπτουμε και στέγαση και φαγητό.
Έχω πέσει πάνω σε περιπτώσεις που θέλουν το ΙΚΑ στο χέρι για να μην χάσουν τα επιδόματα.
Τώρα που δεν βρίσκω κανέναν όλη η οικογένεια μαζί με συγγενείς βοηθούν γιατί δεν βγαίνει. Εγώ σκέφτομαι τη δεύτερη επιχείρηση να την κλείσω”.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ