Ακριβότερο κατά 30% είναι το σουβλάκι ή σάντουιτς. Οπως προτιμάτε… Σημασία έχει ότι ακρίβυνε και μάλιστα αρκετά!
Το θέμα είναι, επομένως, πως έχει πάρει την ανηφόρα στην Ελλάδα, σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι.
Μάλιστα, είναι κάτι, που διαπιστώνει με θέμα και ρεπορτάζ του, το Reuters, για το πιο φημισμένο στο εξωτερικό γαστρονομικό προϊόν της χώρας μας.
Η εκτόξευση των τιμών σε όλα τα είδη έχει επηρεάσει το σουβλάκι, σάντουιτς ή πιτόγυρο.
Φτάνει ακόμη και τα 3,50 ευρώ.
Για τους τουρίστες; Είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό. Το απολαμβάνουν.
Για τα δεδομένα τους, είναι φυσιολογική η τιμή.
Κάνουν λόγο για το καλύτερο κρέας, που έχουν δοκιμάσει κάποιοι…
Για φανταστικό κρέας.
Οι τουρίστες υποστηρίζουν ότι η τιμή είναι μία… χαρά.
Για τους Ελληνες γίνεται, ωστόσο, μία μικρή πολυτέλεια.
Με ποιον τρόπο προσπαθούν να κρατήσουν την κατάσταση σε… ισορροπία οι εστιάτορες;
Δείτε το θέμα του euronews:
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εστιατόρων και Ψητοπωλών, η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, η τιμή του ηλιέλαιου, που σε μεγάλο βαθμό εισάγεται από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί του ρεύματος κατά περισσότερο από 100%.
Την πιθανότητα ανόδου της τιμής στο σουβλάκι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη…
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ