Το ράλι της ακρίβειας έχει χτυπήσει την Ελλάδα και όχι μόνο φαίνεται πως επηρεάζει και το γύρο και το σουβλάκι, των οποίων η τιμή έχει αυξηθεί στα τέσσερα ευρώ.
Η αύξηση της τιμής δεν αφορά μόνο τη λιανική πώληση, αλλά και τις πρώτες ύλες, καθώς οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα προμηθεύονται κρέατα και πίτες σε πιο αυξημένες τιμές.
Σήμερα στην Αθήνα η τιμή του τυλιχτού-σουβλάκι κυμαίνεται μεταξύ 2,90 και 3,30 και θα φτάσει 3,30-3,70
Ενώ στη Θεσσαλονίκη το πιτόγυρο από 3,30 που πουλιέται σήμερα η τιμή θα αγγίξει τα τέσσερα ευρώ.
Η τιμή αυτή θα είναι η υψηλότερη που έχει παρατηρηθεί ποτέ στον γύρο, καθώς ποτέ ξανά δεν άγγιξε τα τέσσερα ευρώ.
Ο γύρος χοιρινός ως πρώτη ύλη έχει αυξηθεί κατά 25-30%, ενώ πρώτες ύλες όπως το αλεύρι, αλλά και το ηλιέλαιο, έχουν ακριβύνει σημαντικά.
Ολα αυτά επισημαίνουν οι μαγαζάτορες θα μειώσουν πολύ την κατανάλωση του γύρου, άρα όπως είναι φυσικό και τον τζίρο των καταστημάτων.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ