Reader Interactions

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λεωνιδας

    Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε νέος έκανε ότι περνούσε απ’ το χέρι του για να βρει δουλειά σε τουριστική περιοχή πιστεύοντας ότι βρήκε το νόημα της ζωής. Δηλαδή 6 μήνες δουλειά-λεφτα-διασκεδαση. Αμ δε… Κάθε πόλη μικρή ή μεγάλη επαρχιακή κυρίως μόλις έμπαινε ο Απρίλιος άδειαζε κυριολεκτικά από νέους που έφευγαν σαν κυνηγημένοι για κάποιο νησί πιστεύοντας ότι τον Οκτώβριο θα γυρίσουν με 15.000 στην τσέπη. Αμ δε…Για να βγάλεις λεφτά σε τουριστική περιοχή πρέπει να είσαι μάστορας να έχεις υπομονή γαϊδάρου και αντοχές τουλάχιστον πεζοναύτη! Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν οι εν λόγω εργοδότες. Και τι έγινε σου λέει ο άλλος ….ένας φύγει 10 θα έρθουν. Άσε που που όσοι εμέναν για δουλειά στις μόνιμες δουλειές τους ένιωθαν κάπως μ@λ..κες επειδή δούλευαν με λίγα χρήματα και όχι με 1500 τον μήνα όπως άκουγαν από τους φίλους τους στο νησί… Η ευθύνη είναι όλων και εργαζομενων και εργοδοτών. Και λέω και εργαζομένων(προφανώς όχι όλων γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν άλλη λύση) γιατί ατιμαζαν το μεροκάματο που επερναν όλον το χειμώνα και έτρεχαν να γεμίσουν καράβια για νησιά. Κι ο άλλος ο φουκαρας έμενε μπουκάλα να κλαίει τη μοίρα του γιατί δεν μπορούσε να δώσει 1500 τον μήνα στην τυλιχτρια επειδή πουλούσε το σουβλάκι 2.5 ευρώ και όχι 5 που το πουλούσε ο Σαντορινιος… Και η τυλιχτρια(παράδειγμα λέμε) κοπάνα για σαντορινη για να συνδιάσει δουλειά και διασκέδαση μαζί κι ας κοιμόταν σε καλύβα με άλλους 5 και ας δούλευε 7/7 και 12 ώρες. Αυτή είναι η αλήθεια λοιπόν μάγκες και πίστεψε με οι περισσότεροι εργαζόμενοι τσάμπα κλαίγονται.Ηξεραν πολύ καλά που πήγαιναν.Απλα ίσχυσε και εδώ ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

  2. Μαρια

    Εργάζομαι σε επιχείρηση στον τουρισμό πολλά χρόνια που δίνει και ρεπό και 8ωρο και ασφάλιση και χρήματα καλά και bonus και όχι μουσια.Αλλα δυστυχώς ο κλάδος έχει δυσφημιστει τόσο απ όλα όσα αναφέρετε ολοι που ακόμα και επιχειρήσεις που δεν κοροϊδεύουν ο κόσμος φοβάται να πάει ή δεν πιστεύει.
    Παρόλα αυτά είτε μας αρέσει είτε όχι αφού δεν παράγουμε τίποτε φοβερό σε ποσότητα στον πρωτογενή τομέα ή στη βιομηχανία για να είμαστε αυτάρκεις, άμα δε δουλέψει και ο τουρισμός,θα μας φάει η μαύρη πείνα…δικλείδες να μπουν σ αυτούς που κάνουν αρπαχτή και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στον τουρισμο μπας και καθαρίσει ο κλάδος και δουλέψει όπως πρέπει και θα πάει κι ο κόσμος να δουλέψει μετά.Αλλιως καληνύχτα..

    • Δημήτρης

      Πες στον κόσμο που βρήκες αυτή την επιχείρηση να πάμε όλοι..δν υπάρχει 8ωρο σε σεζόν ξενοδοχείο η αν υπάρχει δν υπάρχει σίγουρα ρεπό στην συμφωνία σε λέει οκ κ μετά σε λέει έχει δουλειά θα στα πληρώσω γι’αυτό τα λεφτά είναι τόσα όχι γτ κανονικά θα σε έδινε τόσα κ με την πρώτη ευκαιρία μόλις δει ότι αραιώνουν οι τουρίστες σε λέει άντε στην ευχή της Παναγίας την έκανα τη δουλειά μου

  3. ΜΑΡΙΑ

    Που γίνεται αυτό?
    Δεν υπάρχει αυτό που δείχνουν

  4. Αδαμαντία

    Αν πας να ζητήσεις εποχική δουλειά με ρεπό σε τουριστικό μέρος, νησιά κτλπ θα γελάσουν στα μούτρα σου-με έμμεσο τρόπο το είπε κι ο ιδιοκτήτης του μπιτς μπαρ. Τα ρεπό, το ξέρουν όλοι όσοι δούλεψαν στον τομέα αυτό, είναι μόνο στα χαρτιά. Γι αυτό και τα 1000 ευρώ. Αν πας σε τέτοια δουλειά το ξέρεις ότι δεσμεύεσαι για κάθε μέρα του μήνα. Υπερωρίες δεν πληρώνουν όλοι φυσικά. Τώρα που αρχίζουν και ζοριζονται ίσως να τις πληρώσουν κι αυτές. Κι ότι μείωσαν το ταμείο ανεργίας σε μόνο 3 μήνες σίγουρα παίζει ρόλο κι αυτό.

  5. Βαγγέλης

    Δίνουν 1500 αλλά τα ωράρια να μάς πούν

  6. Μάνος

    1500€ και για τα έξοδα σου στο νησί θέλεις περίπου 800(καφέδες, τσιγαρα φαγητό).
    Η διατροφή που δίνουν το <> Συνήθως είναι μια μισό μερίδα που δεν τρώγεται.
    Επι 5μηνες δουλεύεις χωρις ρεπό 12ωρα.
    10€/ώρα συν ένσημα αλλιώς κατσε χωρίς προσωπικό να δουλεύεις τη βιομηχανία σου. Οι σκλάβοι τελείωσαν.

  7. Μανος

    Μούσια…να εξηγήσουν αν είναι 1500 καθαρά η μικτά και αν μιλάμε για 5ημερη εργασία 8ωρη. Και η διαμονή αν είναι δωμάτιο 25 τετραγωνικών και με άλλους 3 μαζί. Η πραγματικές συνθήκες εργασίας είναι max 1200 αν έχεις καλή προϋπηρεσία 7 μέρες την εβδομάδα 10ωρο στην καλύτερη σύνηθες το 12ωρο. Και διαμονή σε κλουβί μαζί με άλλους…όχι δεν με συμφέρει

    • Φωτεινή

      Δεν ισχύει φυσικά. Ούτε ρεπό δίνουν, ούτε αύξηση μισθού υπαρχει.Δεν ιδρώνει το αυτί τους

  8. Θάνος

    Είναι πολύ εύκολο για εσάς να γράφετε για ψηλούς μισθούς και τεμπέληδες νέους που δεν πάνε να δουλέψουν, αλλά μάλλον θα έπρεπε να δουλέψετε μερικά χρόνια για ένα 6μηνο με 1500 χωρίς ρεπό σε μια ψησταριά από πάνω και τους άλλους 4 από τους 6 μήνες με ταμείο ανεργίας, και μετά ας έχετε και άποψη.

    • Μικεσσςς

      Καλά κάνουν και δε πάνε. Πρώτα από όλα δεν είναι μόνιμη δουλειά. Δηλαδή 6 μήνες εργασία και μετά τι…να έχω το άγχος αν θα βρω εργασία. Όσο για τα 1500 ευρώ…12 ώρα, να έχεις συμφωνήσει να κάνεις τον σερβιτόρο μαζί με λάντζα, με γενική στο σπίτι του τεβερνιαρη , αντε τον βοηθό μάγειρα. Το ότι όλοι οι ταβερνιαριδες σου ασκούν επαγγελματικό μπόουλινγκ που το πας…Για διαμονή δεν υπάρχει…η’ μένεις με τον ταβερνιαρη η σε καμία τρύπα με 2- 3 άτομα από το Μπαγκλαντές. Αν θέλουν να έχουν εργατικά χέρια…να γίνοται 5 έτη συμβάσεις εργασίας σε κάθε εποχ. επιχείρηση, ανθρώπινες συνθήκες , αύξηση του επιδόματος ανεργίας, βαρέα κι ανθυγιεινά και ρεπό..

  9. Σ

    Ρεπο πρέπει να δώσουν. 8 ωρη εργασία και μισθό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *