Τσικνοπέμπτη σήμερα (16/2) και οι ψησταριές με τα κρέατα έχουν ήδη πάρει φωτιά…
Υπάρχει όμως και η εναλλακτική προσέγγιση της ημέρας με χορτοφαγικά μπουρίτος από φακή και… πιτόγυρα από μανιτάρια!
Η Τσικνοπέμπτη έχει συνδυαστεί με την κρεατοφαγία, όμως και οι χορτοφάγοι έχουν το δικό τους ιδιαίτερο μενού για την ημέρα.
Στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24 τοποθετήθηκε η Ευαγγελία Δεδούση, υπεύθυνη χορτοφαγικού εστιατορίου στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πιάτα ενδεικτικά της χορτοφαγικής Τσικνοπέμπτης.
Συγκεκριμένα παρουσίασε μπουρίτος με κιμά από φακή, σαλάτα, είδη από φασόλια και ανάμεικτη σαλάτα.
Ένα χορτοφαγικό μπέργκερ με μπιφτέκι από φαλάφελ, ψωμί από παντζάρι και πατάτες, σουτζουκάκια από φακή και τάκος από γύρο μανιταριών, με ντοματίνια και ρόκα.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που ήταν καλεσμένη της εκπομπής σχολίασε για τα πιάτα:
«Σωστά είναι χορτοφάγοι και γιατί όχι… Ωραία πιάτα είναι με ωραία εμφάνιση.
Δεν ξέρω πως θα αισθάνονται όταν θα κάθονται δίπλα σ’ αυτούς που θα τρώνε τα παϊδάκια.
Ο καθένας τρώει αυτό που του αρέσει».
Η Ευαγγελία Δεδούση εξήγησε από πλευράς της για τα πιάτα:
«Εγώ είμαι Vigan όπως και τα πιάτα. Και τα τυριά που βλέπετε και το τζατζίκι, είναι τα πάντα φυτικά και δικής μας παραγωγής».
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ