Επικών διαστάσεων ήταν το σημερινό… τσίκνισμα στη Θεσσαλονίκη, με τους κατοίκους να σπεύδουν από νωρίς το μεσημέρι σε ψητοπωλεία, ταβέρνες και εστιατόρια, προκειμένου να περάσουν ευχάριστα την Τσικνοπέμπτη.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Thesstoday, τα καταστήματα εστίασης είχαν εξοπλιστεί ήδη με κρέατα όλων των ειδών, προκειμένου να ευχαριστήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, ενώ παντού ετοίμασαν υπαίθρια πάρτι και ψησίματα με τη συνοδεία μουσικής.
Μιλώντας στο τοπικό Μέσο, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «γιορτή για την πόλη».
«Μετά από ένα δεκαήμερο χαμηλών θερμοκρασιών και ψύχους στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες βγήκαν σήμερα, με σκοπό να διασκεδάσουν με σύμμαχο τον καλό καιρό.
Οι προκρατήσεις ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα με κορύφωση την παραμονή της Τσικνοπέμπτης, καθώς τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα», ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης.
Στο επίκεντρο της γιορτής, βρέθηκαν και φέτος οι ταβέρνες και τα εστιατόρια στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, ενώ το πάρτι μεταφέρθηκε και στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο, η οποία μαζί με Street Outdoors πρόσφεραν αξέχαστο πάρτι στους Θεσσαλονικείς, που λογικά θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα.
«Αναμέναμε πάρα πολύ κόσμο στα καταστήματα μας, ο τζίρος μας θα είναι αυξημένος, αλλά τα υπέρογκα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων μας δεν καλύπτονται παρά τα γεμάτα τραπέζια», πρόσθεσε ο κ. Επιτροπίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 ξεκίνησε με αύξηση της τάξεως του 10% στις πρώτες ύλες σε προϊόντα, όπως κρέας, θαλασσινά, τυριά, ελαιόλαδα, λαχανικά.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ