«Πρέπει να θυμάσαι, το καθεστώς είναι απλώς ένα όνομα για το κακό. Το τέρας δεν ενδιαφέρεται αν θα σκοτώσει όλους τους φοιτητές ή αν θα γίνει επανάσταση. Δεν σκέφτεται λογικά, είναι εκτός ελέγχου», έλεγε ο Τζον Λένον, αναφερόμενος στο «βαθύ κράτος».
Τζορτζ Κένεντι, Τζον Λένον, Τζούλιαν Ασάνζ, Άιζακ Κάπι, Τζον Κένεντι και Τζον Μακάφι ήταν μερικές από τις διασημότητες που αναφέρθηκαν στη μανία και τη δύναμη της εξουσίας, την αλλοτρίωση του ατόμου και την «απάνθρωπη» μετραστροφή του κόσμου.
Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τους θανάτους τους, πλην του Ασάνζ, πολλές, με τους υποστηρικτές των ισχυρισμών αυτών να καταδεικνύουν ότι καθ’ ύλην αρμόδιο για τον χαμό τους ήταν το ίδιο το «βαθύ κράτος» που οι ίδιοι πολέμησαν.
«Μας κυβερνούν μανιακοί»
«Νομίζω ότι η κοινωνία μας διοικείται από τρελούς ανθρώπους για τρελούς στόχους.
Νομίζω ότι αυτό κατάλαβα όταν ήμουν 16 και 12 ετών, αλλά το εξέφρασα διαφορετικά σε όλη μου τη ζωή.
Είναι το ίδιο πράγμα που εκφράζω συνεχώς. Αλλά τώρα μπορώ να το βάλω σε αυτή τη φράση ότι πιστεύω ότι μας κυβερνούν μανιακοί για μανιακούς σκοπούς.
Αν κάποιος μπορεί να αποτυπώσει στο χαρτί τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνησή μας και η αμερικανική κυβέρνηση και η ρωσική, η κινεζική, τι πραγματικά προσπαθούν να κάνουν και τι νομίζουν ότι κάνουν, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος να μάθω τι νομίζουν ότι κάνουν.
Νομίζω ότι όλοι τους είναι τρελοί. Αλλά ενδέχεται να με κλείσουν μέσα ως τρελό για να το εκφράσω αυτό. Αυτό είναι το παράλογο», ανέφερε ο Τζον Λένον.
Ο διάσημος τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Beatles άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 40 ετών, πέφτοντας νεκρό από τα πυρά του αυτο-αποκαλούμενου θαυμαστή του, Μαρκ Τσάπμαν.
«Τα λάθη θάβονται, δε γίνονται πρωτοσέλιδα»
«Απαιτεί αλλαγή προοπτικής, αλλαγή τακτικής, αλλαγή από την κυβέρνηση, από τον λαό, από κάθε επιχειρηματία ή εργατικό ηγέτη, και από κάθε εφημερίδα.
Διότι είμαστε αντιμέτωποι γύρω από το από μια μονολιθική και αδίστακτη συνωμοσία που βασίζεται κυρίως σε μυστικά μέσα για να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της – στη διείσδυση αντί της εισβολής, στην ανατροπή αντί των εκλογών, στον εκφοβισμό αντί της ελεύθερης επιλογής, σε αντάρτες τη νύχτα αντί για στρατούς τη νύχτα.
Είναι ένα σύστημα που έχει στρατολογήσει τεράστιες ανθρώπινες και υλικές πόρους για την οικοδόμηση μιας σφιχτοδεμένης, εξαιρετικά αποτελεσματικής μηχανής που συνδυάζει στρατιωτικές, διπλωματικές, κατασκοπευτικές, οικονομικές, επιστημονικές και πολιτικές επιχειρήσεις.
Οι προετοιμασίες του αποκρύπτονται, δεν δημοσιεύονται. Τα λάθη του είναι θάβονται, δεν είναι πρωτοσέλιδα. Οι διαφωνούντες αποσιωπούνται, δεν επαινούνται», επεσήμανε ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.
Ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963, ενώ επέβαινε με τη σύζυγό του, Τζάκι σε μία ανοιχτή λιμουζίνα.
Τότε, ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ, με δυο σφαίρες να καρφώνονται στον αυχένα και στο κεφάλι του προέδρου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μόλις έφτασε σε παρακείμενο νοσοκομείο.
Αυτουργός της δολοφονίας θεωρήθηκε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, κάτοικος του Ντάλας, ο οποίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα. Δύο μέρες μετά, ο Όσβαλντ πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον Τζακ Ρούμπι, ένα ντόπιο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Ντάλας.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις κατά καιρούς θεωρίες, ο Όσβαλντ ήταν απλώς ένα όργανο, ένα πιόνι, πίσω από το οποίο πιστεύεται πως κρυβόταν η C.I.A. στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από τον Κένεντι, που τη θεώρησε υπεύθυνη για το φιάσκο στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, ενώ κατ’ άλλους σχεδιαστές της δολοφονίας ήταν ακροδεξιοί Κουβανοί εξόριστοι, η σικελική μαφία, το Τίμστερς Γιούνιον, θεωρίες που μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
«Σε επίπεδο ελίτ, το όνομα του παιχνιδιού είναι εκβιασμός»
«Όταν μιλάς σε επίπεδο ελίτ, το όνομα του παιχνιδιού είναι εκβιασμός.
Έτσι δουλεύει όλο το σύστημα.
Θέλουν κάτι που να μπορούν να κρατήσουν πάνω από το κεφάλι σου, έτσι ώστε να μπορούν ουσιαστικά να σε κάνουν δικό τους και να σου λένε τι να κάνεις», ανέφερε λίγο καιρό πριν την αυτοκτονία του ο ηθοποιός Ισαάκ Κάπι.
Ο Κάπι αυτοκτόνησε το 2019, πηδώντας από μια αερογέφυρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην Αριζόνα.
Τη στιγμή του θανάτου του, ένα μακροσκελές σημείωμα δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο, ο άλλοτε πολέμιος του Τραμπ, ζήτησε έκανε λόγο για κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη από τον Ιησού Χριστό, τον Ντόναλντ Τραμπ και την QAnon.
«Είναι άνθρωποι που δεν εκλέγουμε»
Το βαθύ κράτος είναι αυτοί οι άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση, που είναι καριερίστες υπάλληλοι, που δε γίνεται να απολυθούν από όσους εκλέγουμε, το Κογκρέσο ή τον πρόεδρο.
Έχουν αυτοί οι άνθρωποι τον έλεγχο;
Μπορούν να φτιάξουν νόμους;
Ναι ρε γ@μ@το.
Μπορούμε να τους απολύσουμε; Όχι! Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε τα κόμματα και τα συμφέροντα να μην επηρεάζουν το βαθύ κράτος», έλεγε λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του ο δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής Τζον Μακάφι.
Ο γνωστός προγραμματιστής βρέθηκε νεκρός στις 23 Ιουνίου 2021, από προφανή, όπως χαρακτηρίστηκε, αυτοκτονία με απαγχονισμό στο κελί της φυλακής του κοντά στη Βαρκελώνη, λίγο αφότου το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας ενέκρινε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, για φοροδιαφυγή.
Ο θάνατός του προκάλεσε εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το ενδεχόμενο να δολοφονήθηκε, ενώ η σύζυγός του, Τζάνις, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο Μακάφι αυτοκτόνησε.
«Φαντάσου μια μπότα να ποδοπατά ένα ανθρώπινο πρόσωπο»
«Κάτι σαν το “1984” θα μπορούσε να συμβεί πραγματικά.
Αυτή η κατεύθυνση προς την οποία βαθίζει ο κόσμος στην τωρινή εποχή.
Στον κόσμο μας δεν θα υπάρχουν συναισθήματα, εκτός από τον φόβο, την οργή, τον θρίαμβο και τον αυτοεξευτελισμό.
Το σεξουαλικό ένστικτο θα εξαλειφθεί.
Δεν θα υπάρχει η πίστη, εκτός από την πίστη στο κόμμα.
Αλλά πάντα θα υπάρχει η μέθη της δύναμης. Πάντα, σε κάθε στιγμή θα υπάρχει η συγκίνηση της δύναμης.
Η αίσθηση του να ποδοπατάς τον εχθρό που είναι ανήμπορος.
Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να ποδοπατά ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
Είναι όμως απλώς, μην το αφήσετε να συμβεί. Από εσάς εξαρτάται», έλεγε ο σπουδαίος λογοτέχνης Τζορτζ Όργουελ.
Το έργο του Όργουελ, το οποίο θεωρείται από τα πιο σύνθετα και διασημότερα στον κόσμο, χαρακτηρίζεται για τη συνειδητότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, την αντίθεση στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και την αφοσίωση στο δημοκρατικό σοσιαλισμό.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ