Η Κυριακή του Πάσχα έχει φτάσει και το σούβλισμα του οβελία αποτελεί παράδοση για όλα τα νοικοκυριά.
Παρόλα αυτά, το σούβλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς έχει τα μικρά μυστικά του, για να ψήσετε το αρνί ή το κατσίκι που έχετε προμηθευτεί σαν… επαγγελματίες.
Πώς, όμως, θα το πετύχετε αυτό;
Εάν θέλετε το σουβλιστό σας αρνί να βγει καλοψημένο, ζουμερό και με τραγανή πετσούλα, χρειάζεται σωστό αλάτισμα και μπαχαρικά, χωρίς να προσθέσετε μαρινάδες ή άλλα υλικά.
Προσέχουμε το αλάτι και το πιπέρι να πάει σε όλα τα μέρη του κρέατος και, κυρίως, στα μπούτια και στην πλάτη.
Αφού δέσουμε και στερεώσουμε καλά το αρνί στη σούβλα και αρχίσει να ζεσταίνεται, πασπαλίζουμε αλατοπίπερο για να πάει παντού.
Μην φοβηθείτε το αλάτι και το πιπέρι, γιατί με το ψήσιμο το περισσότερο αλατοπίπερο φεύγει.
Επίσης, θυμόμαστε ότι αφήνουμε πάντα τη φωτιά να ανάψει καλά και να πέσει η θράκα. Μόλις ασπρίσουν τα κάρβουνα, τα διαχωρίζουμε, σπρώχνοντας τη θράκα πίσω από τα μπούτια και πίσω από τη σπάλα, καθώς είναι τα δυο σημεία που χρειάζονται περισσότερη φωτιά.
Παράλληλα, για να πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο χωρίς να καούν μέρη του κρέατος, τοποθετούμε το αρνί ψηλά μακριά από τη θράκα.
Εάν έχετε μοτέρ στη σούβλα, δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα, γιατί γυρίζει σε σταθερή ταχύτητα.
Αν γυρίζετε με το χέρι, θα πρέπει στην αρχή να το κάνετε με γρήγορο ρυθμό και, σταδιακά, να κατεβάζετε θέση στο αρνί, αυξομειώνοντας τη φωτιά και τραβώντας τα κάρβουνα.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ