Ένα ζυμαρικό που παράγεται από βουβαλίσιο γάλα στο χωριό Άνω Πορόια Σερρών κάνει θραύση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι.
Πρόκειται για παπαρδέλες οι οποίες παρασκευάζονται από το γάλα του γνωστού θηλαστικού και η… χάρη τους έφτασε μέχρι την κοσμοπολίτικη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Στην εκπομπή «Περίμετρος» στην ΕΡΤ μίλησε η Γεωργία Ανδρεάδου, η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου των παραδοσιακών ζυμαρικών, της οποίας οι οικογένεια ήταν πρώην καπνοπαραγωγοί και αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.
«Έχει εδώ και 16 χρόνια που πήραμε την απόφαση να χρησιμοποιήσουμε το βουβαλίσιο γάλα. Ήμασταν καπνοπαραγωγοί και προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε το γάλα που υπήρχε από τον πατέρα μου που είχε βουβάλια και να βγάλουμε ζυμαρικά. Έτσι κάναμε αυτή τη μικρή επιχείρηση όπου δόξα τω Θεώ πάει καλά και βγαίνουμε προς τα έξω» είπε αρχικά η κ. Ανδρεάδου.
«Έχουμε βγάλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τα προϊόντα μας. Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που βγάλαμε ζυμαρικό με βουβαλίσιο γάλα» πρόσθεσε.
Σχετικά με τις διαφορές στη γεύση και τη διατροφική τους αξία, η κ. Ανδρεάδου απάντησε: «Το διαφορετικό στο βουβαλίσιο γάλα είναι ότι είναι γλυκό στη γεύση, δίνει μια ξεχωριστή γεύση όπου μπει είτε στη ζαχαροπλαστική είτε στο ζυμαρικό. Έχει 58% περισσότερο ασβέστιο σε σχέση με το αγελαδινό γάλα, περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερη χοληστερόλη».
Όσον αφορά σε ποια μέρη «ταξιδεύουν» τα ζυμαρικά τους, η κ. Ανδρεάδου τόνισε ότι δουλεύουν με πολύ καλά εστιατόρια σε Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Βουλιαγμένη καιστο εξωτερικό.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ