Νέο πεδίο αντιπαράθεσης και ανταγωνισμού φαίνεται πως βρήκαν οι Τούρκοι. Μετά το Αιγαίο και τις προκλητικές αναφορές για την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν πλέον το πεδίο της «σύγκρουσης» στην Κουζίνα.
Σε πρωτοσέλιδο θέμα αναδεικνύει η τουρική εφημερίδα Al Aksam την… καταγωγή παραδοσιακών φαγητών, ευρύτατα διαδεδομένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Κεντρικό θέμα της εφημερίδας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, είναι εάν το κοκορέτσι και το ιμάμ μπαϊλντί είναι τουρκικά ή ελληνικά πιάτα.
Φιλοξενεί μάλιστα και αναλυτές που επιχειρηματολογούν υπέρ της τουρκικής προέλευσης των δύο πιάτων λέγοντας: «Οι Έλληνες διεκδικούν την κουζίνα μας».
Τονίζουν ότι οι ισχυρισμοί των Ελλήνων πως τα δύο φαγητά είναι ελληνικά δεν ευσταθούν και αναλύουν ότι είναι δημιουργίες της τουρκικής κουζίνας.
Την ίδια στιγμή, πολλοί Τούρκοι ξεσπαθώνουν μέσω των social media, κάνοντας λόγο για κλοπή των τουρκικών πιάτων από τους Έλληνες.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ