Reader Interactions

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νικόλαος Σ. Στεργιάδης

    Οι πολίτες του Ηρακλείου θα έπρεπε να ντρέπονται για την ανακοίνωση του Διευθυντή του ΜΦΙΚ και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Νίκου Πουλακάκη, η οποία αναφέρεται σε κακόβουλες πράξεις εναντίον του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπως «θραύση υάλων, εισβολή, γκράφιτι κ.α.».

    Πρόκειται για ανακοίνωση που υποτιμά τη νοημοσύνη των κατοίκων του Ηρακλείου, μιας πόλης που διαθέτει υψηλού επιπέδου Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα.

    Η λύση για το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η οικειοθελής παραίτηση του Διευθυντή του ΜΦΙΚ. Ο αντικαταστάτης του επιτέλους να αναρωτηθεί για ποιο λόγο στο Μουσείο δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί συναγερμός ασφαλείας με 24ωρη επιτήρηση από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, που θα είχε αντιμετωπίσει με πλήρη επιτυχία προβλήματα ασφαλείας όπως η «θραύση υάλων, εισβολή».

    Για τα γκράφιτι σε μια κοντινή πόλη, τα Χανιά, εφαρμόζεται ένα πρότυπο «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» που έχει εξαφανίζει από την πόλη τους γκραφιτάδες εδώ και μια 5ετία. Με την εφαρμογή του «Μοντέλου» τα Χανιά έχουν καταστεί η πρώτη και μοναδική πόλη στην Ελλάδα όπου έχει σταματήσει το πρόβλημα των γκράφιτι, ασφαλώς χωρίς την βοήθεια από κάμερες ασφαλείας οι οποίες αποδεδειγμένα είναι εντελώς άχρηστες για την αντιμετώπιση των γκράφιτι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *