Κόλαφος η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Σπυριδωνίδου:
«Το παιδί νοσηλευόταν και είχε το νου στον Δασκαλάκη».
Η εισαγγελέας της έδρας ήταν κόλαφος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την αγόρευσή της.
Όπως σημείωσε:
«Η κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει, ήδη, δυο παιδιά, κάνει αναρτήσεις στα σόσιαλ και ενδιαφέρεται αν ο κ. Δασκαλάκης φορά τη βέρα του. Τι κάνει ο κ. Δασκαλάκης έξω που κυκλοφορεί κι έχει ανησυχία αν φοράει βέρα και αν δηλώνει παντρεμένος στο Facebook».
Στην αγόρευσή της αναφέρθηκε σε ένα απίστευτο περιστατικό όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου ηχογραφεί την Τζωρτζίνα, κάτι που σύμφωνα με την εισαγγελέα ίσως μαρτυρά εργαλειοποίηση του παιδιού:
«Μαγνητοφωνεί το παιδί της και το μαλώνει «γιατί είπες να μπει ο μπαμπάς μέσα;».
Έχει βάλει λοιπόν το 8χρονο σε μια θέση να απολογείται γιατί ήθελε να δει τον μπαμπά της.
Μαγνητοφωνεί το παιδί της στις 8 Απριλίου για ποιον λόγο;
Λέει ευθαρσώς στο παιδί «μη του ζητάς να έρθει γιατί λέει ότι σε βάζω να τον διώχνεις».
Τα λέει αυτά στο παιδί της το νοσηλευόμενο! Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί το παιδί θα έβλεπε παιδοψυχολόγο εκείνη την Δευτέρα;
Που νοσηλευόταν, είχε τρέμουλο και η μάνα του έλεγε “Γιατί το κάνεις αυτό σε μένα και τον μπαμπά;”».
Όσον αφορά στη δεύτερη και μοιραία ανακοπή του παιδιού, η εισαγγελέας λέει πως δύο τινά υπάρχουν. Είτε η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης είτε την είχε αντιληφθεί αλλά δεν την ένοιαζε:
«Είτε η μητέρα δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης είτε την έχει καταλάβει αλλά δεν την νοιάζει. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι εκείνη τη στιγμή την κα κατηγορούμενη δεν την αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο.
Εάν είχε αντιδράσει έντονα και βρισκόταν σε πανικό, είμαι σίγουρη ότι όλοι θα την θυμούνταν. Εκείνη δεν ακούστηκε καθόλου. Δεν την άκουσε κανείς. Μπαίνουν μέσα στο δωμάτιο οι γιατροί και βλέπουν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο.
Η δικαιολογία που έδωσε η κα κατηγορούμενη:
Ότι κατά το τράνταγμα μπορεί να μετακινήθηκε. Δεν «μπορεί» να μετακινήθηκε! Είχε βγει!
Είμαι σίγουρη πως υπάρχει κάποιος χρόνος, που η Τζωρτζίνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο.
Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι.
Ούτε ούρλιαξε, ούτε φώναξε παρότι είδε το παιδί της να παθαίνει ό,τι ακριβώς είχε πάθει και το πρώτο που πέθανε.
Δεν έδωσε στους γιατρούς να καταλάβουν από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Αυτό το παιδάκι δεν είχε μία αγκαλιά, έμεινε μόνο του στο δωμάτιο, διότι, όπως μας είπε εδώ η κατηγορούμενη «δεν ήθελε να κάνει ιατρικές πράξεις η ίδια». Και έτσι η Τζωρτζίνα έμεινε ολομόναχη μέσα στο δωμάτιο».
Επικαλούμενη αναφορές του εξεταζόμενου μάρτυρα Ανδρέα Ηλιάδη, ότι δηλαδή αν ξεκινήσει η ΚΑΡΠΑ μέσα στα 4 πρώτα λεπτά τότε ο ασθενής μπορεί να κρατηθεί στη ζωή, η εισαγγελέας μίλησε ευθέως για καθυστέρηση από πλευράς της μητέρας.
«Η καθυστέρηση μπορούσε να έρθει μόνο από τη μητέρα. Το συμπέρασμα είναι ότι η ΚΑΡΠΑ δεν έλαβε χώρα μέσα στα 4 – 6 λεπτά. Η μητέρα δεν είχε ενημερώσει, γιατί αν τους είχε ειδοποιήσει αμέσως, θα ήταν εκεί μέσα σε 2- 3 λεπτά και το παιδί δεν θα είχε εμφανίσει οίδημα».
Ώρες μετά την έναρξη της αγόρευσης, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο δια ταύτα, στο αν δηλαδή προτείνει να κριθεί ένοχη ή αθώα αλλά προς ώρας καταρρίπτει ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα που έχει προτάξει η πλευρά της κατηγορούμενης.
«Λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτή η δίκη εκθέτει την Δικαιοσύνη. Πλέον ελπίζω στην κρίση των 4 ενόρκων», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο πλήθος εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα, οι οποίες δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Ανέφερε πως το παιδί έφυγε από το Ωνάσειο με οχυρωμένη καρδιά και πως τίποτε δεν προμήνυε ιατρικά το τι θα επακολουθήσει.