Πώς η εισαγγελέας κατέρριψε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Αγόρευε για σχεδόν 12 ώρες. Αποδόμησε κάθε πιθανό και απίθανο ισχυρισμό της κατηγορούμενης. Αφόπλισε το υπερόπλο του Αλέξη Κούγια και πρότεινε στην έδρα του δικαστηρίου να κηρυχθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της.
Η εκπομπή του Mega, Live News, ασχολήθηκε εκ νέου με το θέμα, μία μέρα μετά από την πολύωρη αγόρευση και την πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή της κατηγορούμενης.
«Προτείνω να την κηρύξετε ένοχη! Το σκληρό σε αυτή την δίκη ήταν να απαντηθεί γιατί το έκανε.
Γιατί αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία θανάτου, είναι να τρελαθεί! Γιατί η ζωή αυτού του παιδιού ήταν βασανιστήριο στα χέρια αυτής της γυναίκας.
Το παιδί αυτό είχε μια ατυχία… Να έχει μάνα αυτή τη γυναίκα. Αν μπορεί να λέγεται μάνα…», ανέφερε η εισαγγελέας.
Η αντίδραση
Ήταν και η μοναδική αντίδραση, που είχε η κατηγορούμενη στην μαραθώνια αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία λίγο μετά τις 10 το βράδυ πρότεινε την ενοχή της χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό.
«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι αυτό της κατηγορούμενης. Αλήθεια πόση ψυχραιμία στη θεά του θανάτου του παιδιού σου; Αλλά πώς να εκφράσεις το συναίσθημα όταν εσύ αφαιρείς το οξυγόνο του παιδιού σου;».
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το χέρι που έδωσε την θανατηφόρα δόση κεταμίνης ήταν εκείνο της μάνας. Μάλιστα, όχι μία, αλλά δύο φορές, μόνο που την πρώτη φορά οι γιατροί πρόλαβαν, έπεσαν πάνω στο παιδί και τελικά το έσωσαν έστω και με βαριά εγκεφαλοπάθεια.
«Είναι αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας. Ο θάνατος της δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από αυτήν. Ότι στην πρώτη ανακοπή δεν βρέθηκε κεταμίνη δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε. Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Πού τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη;».
Χρησιμοποιώντας την αποστροφή του Αλέξη Κούγια ότι «κλαίνε μόνο οι Ρομά», η εισαγγελέας με ένταση στη φωνή απάντησε:
«Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά! Δεν κλαίνε μόνο οι γύφτισσες! Κλαίνε όλοι, δεν υπάρχει μάνα που δεν έχει κλάψει!
Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε συνέχεια! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει; Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Πώς να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της;».
- Το σχόλιο-δήλωση Κούγια
- Η αντίδραση του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού
- Η αντίδραση του πρώην συζύγου, Μάνου Δασκαλάκη
- Η τοποθέτηση του ιατροδικαστή, Γρηγόρη Λέοντα
Η εισαγγελέας δεν άφησε ασχολίαστες ούτε τις καταθέσεις των επιστημόνων, που κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Για το υπερόπλο του Αλέξη Κούγια, την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου, η εισαγγελική λειτουργός αμφισβήτησε αν είχε καν διαβάσει τη δικογραφία, ενώ για τον ιατροδικαστή Χρήστο Κραββαρίτη τόνισε πως ναι μεν τον σέβεται σαν επιστήμονα, αλλά καλό θα ήταν να μείνει στο πεδίο του κλάδου του.
«Γιατί ο κύριος Κραββαρίτης χαρακτήρισε το θάνατο από υποξία ασφυκτικό; Δεν είναι. Δεν πνίγεσαι από κεταμίνη, δε παθαίνεις ασφυξία. Πρέπει να σκέφτονται οι μάρτυρες τι λένε. Για ασφυκτικό θάνατο μιλάμε ένα χρόνο τώρα;».
«Σε πρώτη μοίρα ο εαυτός της και όχι το παιδί»
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη, απηυδισμένη για τις νοσηλεύτριες. που τις χαρακτήρισε «κατίνες και εμπαθείς» προς το πρόσωπο της.
- «Πώς κρίνει τις νοσηλεύτριες ενώ η ίδια δεν είχε κάνει ούτε μια φορά μπάνιο το παιδί της;
- Γιατί δεν ζήτησε να περιποιηθεί ποτέ το παιδί της;
Δεν είχε καν ζητήσει να χτενίσει την Τζωρτζίνα!
Αν όντως πήγαινε περιποιημένη η κατηγορούμενη, είχαν άδικο να το παρατηρούν; Ήταν τόσο περίεργο για την ίδια να θέλουν να δουν το πένθος της; Να δουν τον πόνο της;».
Η εισαγγελέας θα πει χαρακτηριστικά πως είναι σεβαστό η κατηγορούμενη να λέει ψέματα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό πως περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι πέρασε η ίδια στη ΓΑΔΑ, αλλά είχε ασθενή μνήμη κάθε φορά που την ρωτούσαν κάτι για τη νοσηλεία του παιδιού της.
«Σε πρώτη μοίρα ήταν πάντα ο εαυτός της, όχι το παιδί της.
«Εμένα ποιος με σκέφτεται;», έλεγε στα μηνύματα κι είχε ένα παιδί με εγκεφαλοπάθεια. Μίλησε με τόσες λεπτομέρειες για τη σύλληψη της. Τη ρωτήσαμε για τα επεισόδια του παιδιού και είπε δεν θυμάται.
Είναι δυνατόν να λες για το τι έφαγαν ή δεν έφαγαν στη ΓΑΔΑ και να μην θυμάσαι τις ημέρες νοσηλείας του παιδιού σου;».
«Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνάει ακόμη και το πιο ευφάνταστο σενάριο», ήταν η τελευταία φράση της εισαγγελέως πριν ολοκληρώσει την ιστορική και σχεδόν 12ωρη αγόρευση της.