ΑΔΕΔΥ: Οι θέσεις της για την απόφαση περί παράνομης απεργίας εκπαιδευτικών

ΑΔΕΔΥ, απεργία, ΟΛΜΕ
Πε 14/10/2021 15:00 Παναγιώτα Απέργη

Την ποινικοποίηση αγώνων των εκπαιδευτικών μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών για την απεργία – αποχή τους από την αξιολόγηση, ανακοίνωσε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Χθες, μάλιστα (13/10), το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία των ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος), ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), για λόγους τυπικούς, αλλά και καταχρηστική και πολιτική την απεργία που είχε προκηρύξει η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).

Αποφασίζουν για περαιτέρω ενέργειες

Οι Ενώσεις απαντούν με νέες γενικές συνελεύσεις στις 14 και 15 Οκτωβρίου, ενώ στις 16 Οκτωβρίου 0 θα πραγματοποιηθεί και γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειες.

«Η σημερινή ημέρα θα μείνει ζωντανή στη μνήμη χιλιάδων εκπαιδευτικών ως ημέρα ντροπής για τον ανεξάρτητο θεσμό της δικαιοσύνης. Η απόφαση του Εφετείου προκαλεί οργή αλλά και θυμηδία στην απεγνωσμένη προσπάθεια των συντακτών της να ικανοποιήσουν τη βούληση της κυβέρνησης και να διακόψουν το απεργιακό κίνημα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα κατά της αξιολόγησης-παρωδίας που επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ.

Η επίμαχη απόφαση

Η ΑΔΕΔΥ, από πλευράς της, παραθέτει ενημέρωση από τη νομική του σύμβουλο σχετικά με την επίμαχη απόφαση με αρ.4242/2021 επί της εφέσεως του Δημοσίου, που στρεφόταν κατά των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΙΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ και επί των εφέσεων των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ κατά του Δημοσίου, υπέρ των δύο πρώτων εκ των οποίων άσκησε παρέμβαση η ΑΔΕΔΥ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως:

«Το ίδιο το Εφετείο απαγορεύει στο διατακτικό της αποφάσεώς του στην ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ την συνέχιση της απεργίας – αποχής, που γνωστοποιήθηκε στο ελληνικό δημόσιο με τα από 16.9.2021, 13.09.2021, 21.09.2021 και 20.9.2021 εξώδικα αντίστοιχα, και απειλεί σε βάρος κάθε μίας εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων με χρηματική ποινή ύψους 3.000€ για κάθε παράβαση του διατακτικού της αποφάσεως ως προς την ανωτέρω καταψηφιστική διάταξη (απαγόρευση συνέχισης της απεργίας -αποχής που έχει προκηρυχθεί από κάθε συνδ. οργάνωση με τα ανωτέρω εξώδικα)».

Ακολούθησε το mynews.gr στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Ρoή Ειδήσεων

Reader Interactions

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *