Με κάθε τρόπο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αβάσταχτη ακρίβεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Με τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς σε αδιανόητα ύψη, προσπαθούν να βρουν τρόπους να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος:
«Τελικά προσπαθούμε να καταναλώσουμε λιγότερο ρεύμα για να μικρύνουμε την αυξητική διαφορά στον λογαριασμό», αναφέρουν.
Το κόστος της ενέργειας έχει διπλασιαστεί και σε κάποιες επιχειρήσεις εστίασης οι ιδιοκτήτες έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν το ωράριο λειτουργίας για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος:
«Λιγότερες ώρες εργασίας για να κοπούν μεροκάματα, οικονομία σε πολλά πράγματα…», αναφέρει η Μαρίνα, η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα.
«Αir condition δουλεύουμε λιγότερες ώρες, θερμοσίφωνα να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο όσο είναι καλοκαίρι» (με το μαγείρεμα τι κάνετε;) μαγειρεύουμε μία μέρα για να τρώμε 3-4».
Ο Δημήτρης Κονταράτος, πατέρας δύο μικρών παιδιών προσπαθεί με έναν μισθό στο σπίτι να αντιμετωπίσει την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα:
«Μαγειρεύουμε τρεις φορές την εβδομάδα, συντηρούμε το φαγητό στη ψύξη, είχα καταψύκτη τον κατήργησα, το βράδυ λίγο ανεμιστήρα και στον πολύ καύσωνα λίγο κλιματιστικό.
Υπάρχει μία αύξηση στο 15-20% παραπάνω, με αιματηρή οικονομία».
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ