«Τσουχτερά» είναι τα προϊόντα που θα χρειαστούμε φέτος για το πασχαλινό μας τραπέζι, με τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ευχαριστήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), το κόστος για ένα τραπέζι 6 – 8 ατόμων ανέρχεται στα 334,05 ευρώ, συγκριτικά με 296,65 πέρσι, με τα νοικοκυριά να βλέπουν αύξηση κατά 38 ευρώ στις γιορτινές τους επιλογές.
Αναλυτικά οι τιμές για το φετινό εορταστικό τραπέζι
Κρεατικά
- Αρνί (14 ευρώ/κιλό): 140 ευρώ (10 κιλά)
- Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21 ευρώ
- Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + λαχανικά): 11 ευρώ
Λαχανικά
- Μαρούλια (2 τμχ): 1,40 ευρώ
- Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20 ευρώ
- Άνηθος (1 τμχ): 0,60
- Ντομάτες (1 κιλό): 2,5 ευρώ
- Αγγούρια (2 τμχ): 1,40 ευρώ
- Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20 ευρώ
Γαλακτοκομικά
- Τυρί φέτα (500 γρ.): 7 ευρώ
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5 ευρώ
Λοιπά προϊόντα
- Ψωμί (1 κιλό): 2,40 ευρώ
- 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20 ευρώ
- Πασχαλοκούλουρα (1 κιλό): 15,45 ευρώ
- Τσουρέκι (1 κιλό): 17 ευρώ
Ποτά
- Κρασί (1,5 λίτρο): 6 ευρώ
- Μπύρες (10 τμχ): 17 ευρώ
- Αναψυκτικά (6τμχ): 4,20 ευρώ
Ακολούθησε το mynews.gr στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ