Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, με τα μολυσμένα ύδατα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου και τους θανάτους των ζώων, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που «σάρωσε» τη Θεσσαλία, να έχουν πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου συνέπειες στα νοικοκυριά.
Μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα», ο ιδιοκτήτης χοιροτροφίου στην Καρδίτσα, Γιώργος Διδάγγελος, αναφέρθηκε στους υγειονομικούς κινδύνους σε κρέατα και γαλακτοκομικά, κάνοντας λόγο για μια δραματική κατάσταση.
«Τα λόγια είναι φτωχά… Μια μονάδα με παραγωγή με 15.000 γουρουνάκια το χρόνο, με αυτές τις αποδόσεις, είχε 6.635 γουρουνάκια, τα οποία με τα πλημμυρικά νερά κατεπνίγησαν. […]
Το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 30% και βαίνει μειούμενη η δυνατότητα τροφοδοσίας της χώρας μας με χοιρινό», δήλωσε αρχικά.
Όπως τόνισε, τα εισαγόμενα χοιρινά κρέατα δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές και η ποιότητά τους δεν είναι η ίδια.
«Υπάρχει υγειονομική βόμβα και προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τις μονάδες. Η δική μου μονάδα έχει 1 μέτρο νερό μέσα και για να πάμε πρέπει να πάρουμε τρακτέρ.
Επίσης πρέπει να θάψουμε τα ζώα. […] Είναι μια κατάσταση που ακόμα δεν μπορεί να επαληθευθεί», σημείωσε ο κ. Διδάγγελος.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ