Αρκετοί είναι οι «σύμμαχοι», που ενισχύουν την άμυνα κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από επιστήμονες.
Ενας από αυτούς είναι το γιαούρτι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας τόσο λόγω γεύσης αλλά και λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του στο μικροβίωμα του εντέρου.
Επίσης, τα προβιοτικά, που περιέχονται στο γιαούρτι και σε άλλα προϊόντα γάλακτος, όπως το αριάνι και το κεφίρ, μπορούν και προλαμβάνουν τις μολύνεις του εντέρου, ρυθμίζοντας τη δραστηριότητα των κυττάρων και προλαμβάνοντας την ανεπιθύμητη φλεγμονή του εντέρου.
Τη συμβολή των προβιοτικών στη μάχη κατά της Covid-19 εξετάζουν με άρθρο τους στο The Conversation ο Paul Gill, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης Μικροβιακών Ασθενειών στο University College London και ο Andrew Smith, επικεφαλής στις Επιστήμες Στοματικής Υγείας, στο Οδοντιατρικό Ινστιτούτο Eastman στο Τμήμα Ιατρικών Επιστημών του University College London.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ