Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η εύρεση εργαζομένων στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος -τους καλοκαιρινούς μήνες- έχει αυξημένες ανάγκες.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, οι κενές θέσεις φτάνουν και στις 5.000!
«Για παράδειγμα μάγειρες φεύγουν από τα καταστήματα στα οποία εργάζονται, καθώς βλέπουν πως η ζήτηση είναι μεγάλη.
Όταν κάποιος τους προσφέρει καλύτερη αμοιβή φεύγουν από το κατάστημα στο οποίο απασχολούνται και μετακινούνται σε άλλο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να βρεθούν πλέον έμπειροι εργαζόμενοι.
Ως εκ τούτου, υπάρχουν υπάρχουν «δεύτερα» χέρια, σε βοηθητικό ρόλο, κυρίως στο επάγγελμα του σερβιτόρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της αγοράς, οι κενές θέσεις στον κλάδο της εστίασης στον νομό Θεσσαλονίκης αγγίζουν τις 5.000, ωστόσο ο αριθμός δεν αποκλείεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος, δεδομένου ότι δεν έχουν καταγραφεί όλες οι ελλείψεις.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως, μεγάλο κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έκλεισε για ένα μήνα, με την αιτιολογία πως κάνει ανακαίνιση, κάτι που ποτέ δεν έκανε, γιατί οι δύο μάγειρες που απασχολούνταν εκεί, αποφάσισαν να εργαστούν σε άλλα καταστήματα!
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ