Μια πτήση που μετέφερε 35 παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου νεανίδων του Αφγανιστάν στη Βρετανία, χρηματοδότησε η Κιμ Καρντάσιαν.
Συγκεκριμένα, στην πτήση βρισκόντουσαν οι 35 παίκτριες μαζί με τις οικογένειες του, συνολικά δηλαδή 130 άτομα που απειλούνταν στην χώρα τους από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.
Μάλιστα, η πτήση που τις μετέφερε στη Βρετανία προσγειώθηκε χθες Πέμπτη (18/11), στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σύμφωνα με το Ίδρυμα ROKiT, το οποίο τις βοήθησε να διαφύγουν.
Kim Kardashian helps evacuate Afghan women soccer players, and their families, out of Kabul today.
Kardashian chartered the plane that contained a total of 130 people fleeing #Afghanistan 🇦🇫 pic.twitter.com/0BMnimXwDd
— Khaled Beydoun (@KhaledBeydoun) November 18, 2021
Επίσης, η Σιου-Αν Τζιλ, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος ROKiT, δήλωσε «εξαιρετικά συγκινημένη από το θάρρος αυτών των κοριτσιών», λέγοντας ότι ελπίζει «η οικογένεια του ποδοσφαίρου» να τις βοηθήσει σε «αυτήν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».
Ακόμα, οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έλαβαν κυρίως την υποστήριξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λιντς Γιουνάιτεντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας, ο Αντρέα Ραντριτσάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ενθουσιασμένος» για την άφιξη των ποδοσφαιριστριών στη Βρετανία.
first chapter written today! When I received a call asking help to rescue the youth w team from Afghanistan,I didn’t know even from where to start. Today they flew to UK. Proud to be part of the team to make this real. Let’s dream one day they will play in @LUFC💛💙 pic.twitter.com/XLPv6IXByi
— Andrea Radrizzani (@andrearadri) November 18, 2021
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «Όπως και άλλοι άνθρωποι, που φέραμε από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, τα κορίτσια της ομάδας γυναικών της αφγανικής ομάδας θα έχουν θερμή υποδοχή, υποστήριξη και στέγη».
Να σημειωθεί πως η Βρετανία έχει απομακρύνει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους με αερογέφυρα από την Καμπούλ τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στα μέσα του Αυγούστου, εκ των οποίων σχεδόν 8.600 Αφγανούς που δικαιούνται το πρόγραμμα ARAP για μετεγκατάσταση και βοήθεια στους Αφγανούς που εργάζονταν με τους Βρετανούς στο Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ