Πλήθος ερωτηματικών καλύπτουν τις συνθήκες θανάτου της 32χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στην Μπορντό από αλλαντίαση.
Όπως έγινε γνωστό, η 32χρονη που βρέθηκε στο εστιατόριο «Tchin Tcin Wine Bar» μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της, κατανάλωσε μεταξύ άλλων σαρδέλες από κονσέρβα, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διάσημου μαγαζιού είχαν χαλάσει.
Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δικηγόρος του εστιάτορα, Στεφάν Γκιτάρντ, σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης είναι «βαθύτατα συντετριμμένος» και στοιχειώνεται από τον λόγο που δεν πέταξε τις κονσέρβες με τις σαρδέλες ενώ μύριζαν.
Μάλιστα, ο εστιάτορας φέρεται να συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν πελάτες που μπορεί να έχουν φάει τις κονσερβοποιημένες σαρδέλες του.
«Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος. Έμαθε για την έρευνα και του εξήγησα πώς λειτουργεί. Δεν σκέφτεται καθόλου τον εαυτό του.
Του εξήγησα ότι διακυβεύονται πολλά, αλλά δεν είναι η προτεραιότητά του.
Η προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως δεν υπάρχουν άλλοι ασθενείς, πως όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο θα πάρουν εξιτήριο και φυσικά σκέφτεται αυτή την οικογένεια που έχασε ένα αγαπημένο πρόσωπο 32 μόλις ετών. Αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει.
Όλη την περασμένη εβδομάδα την πέρασε με την DDPP ( Direction départementale de la protection des populations).
Πέρασαν ώρες προσπαθώντας να εντοπίσουν τα άτομα που δοκίμασαν σαρδέλες στο μαγαζί του. Συνεργάστηκε ολόψυχα. Είναι σωματικά εξαντλημένος.
Αλλά θα αναλάβει τις ευθύνες του και είναι στη διάθεση των ερευνητών», σχολίασε ο δικηγόρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εντολέας του πέταξε δύο ή τρία βάζα που περιείχαν τέσσερις σαρδέλες το καθένα, τα οποία, εκτίμησε ότι δεν είχαν αποστειρωθεί σωστά.
«Θα έπρεπε να τα πετάξει όλα τα βάζα; Αυτό είναι προφανώς ένα από τα ερωτήματα που τον στοιχειώνουν.
Αλλά δεν σκέφτηκε πως υπήρχε κίνδυνος εκείνη τη στιγμή.
Το οικονομικό ενδιαφέρον αυτής της παρτίδας σαρδέλων ήταν μηδαμινό. Μιλάμε για 15 περίπου βάζα τα οποία κοστίζουν 8 ευρώ το ένα», επεσήμανε ο Στεφάν Γκιτάρντ.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ