Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.
Η μακαβριότερη μονάρχης στην ιστορία απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας.
Για τις διατροφικές συνήθειες της βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ, Νίκος Κουλούσιας.
Η γνωριμία με τον Κάρολο
Ο σεφ αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Κάρολο, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελλάδα ο βασιλιάς δοκίμαζε τα πάντα.
Ωστόσο, πλέον αναμένεται το καινούριο πρωτόκολλο, που θα αναφέρει την περιγραφή της διατροφής, που θα έχει από Δευτέρα έως Κυριακή.
Η βασίλισσα Ελισάβετ προτιμούσε τη γαλλική κουζίνα, ωστόσο είχε δοκιμάσει και ελληνικά πιάτα.
Εκείνο που ξεχώριζε ήταν οι πίτες, με μία ιδιαίτερη προτίμηση τις ηπειρώτικες, ωστόσο απέφευγε τα βαριά φαγητά, καθώς το πρόγραμμά της ήταν φορτωμένο και η ίδια σε μεγάλη ηλικία.
Η συνάντηση με τη Βασίλισσα
Ο σεφ θυμήθηκε τη συνάντηση, που είχε με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στην κουζίνα:
«Δύο μέρες πριν τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν κατέβηκε στις 5 το πρωί στην κουζίνα.
Ήταν απόλυτη ησυχία, μου χτύπησε την πλάτη, σκιάχτηκα λίγο.
Μου ζήτησε μαρμελάδα σύκο.
Έπρεπε να φύγω από το κάστρο του Ουίνδσορ στη φάρμα δίπλα για να φέρω την μαρμελάδα σύκο, αλλά δεν μπορούσα να βγω γιατί είχε ήδη συγκεντρωθεί το πλήθος.
Πήρα τη μαρμελάδα μία ώρα μετά και όταν γύρισα έφαγα άκυρο», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του.
Το μενού για την… κηδεία
Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί, ότι ο σεφ Νίκος Κουλούσιας αποκάλυψε και στη συνέχεια, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» τι θα περιλαμβάνει το μενού την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αυτά είπε:
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ