Μπορεί να μη βρίσκεται στη μεσογειακή (ή και την ευρωπαϊκή) κουζίνα, αλλά η ακρίδα τρώγεται σε αρκετά μέρη του κόσμου.
Η Φιλαρέτη Κομνηνού αποκάλυψε «Έχω δοκιμάσει ακρίδα στο Μεξικό» και τόνισε μάλιστα πως «Ήταν γευστικό».
Η ηθοποιός σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» αναφέρθηκε στα τέσσερα ταξίδια που έχει κάνει στο Μεξικό και μοιράστηκε τις εμπειρίες που έζησε.
Στη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τις διατροφικές συνήθειες των Μεξικανών και τις τηγανιτές ακρίδες τις οποίες δοκίμασε.
Όπως τόνισε μάλιστα ήταν κάτι ιδιαίτερα γευστικό:
«Έχω πάει 4 φορές στο Μεξικό.
Ήμουν καλεσμένη σ’ ένα σπίτι καταπληκτικό, μπήκα μέσα και αναρωτιόμουν αν το ζω όλο αυτό.
Ήταν ένα ολόκληρο τετράγωνο καλυμμένο από ηφαιστειογενή λάβα, βρισκόταν στο Μέξικο Σίτι, στο Κογιοακάν.
Είναι η πιο καλλιτεχνική περιοχή και φημισμένη όπου βρίσκεται το σπίτι της Φρίντα Κάλο, του Ντιέγκο Ριβέρα» περιέγραψε μεταξύ άλλων αρχικά και συνέχισε λέγοντας:
«Είχε έρθει εδώ η Λένα η Ουζουνίδου και μιλούσατε για τις ακρίδες.
Έχω φάει λοιπόν ακρίδα τηγανιτή.
Είναι σαν τσιπς… Τα βάζουν σ ένα χωνάκι.
Είπα θα δοκιμάσω, δε μου φαινόταν στην όψη αντιπαθητικό.
Είναι γευστικό και έχει πολύ πρωτεΐνη».
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ