Η φήμη της μπουγάτσας, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα εγχώρια σύνορα και έχει εξαπλωθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου και έγινε και μάθημα σε πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Ο δραστήριος Φίλιππος Μπαντής, γνωστός στους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, διατηρεί ένα από τα μακροβιότερα μπουγατσατζίδικα της πόλης.
Αυτή τη φορά έγινε «καθηγητής» για μια μέρα, αφού δίδαξε διαδικτυακά τα «μυστικά» της μπουγάτσας Θεσσαλονίκης σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.
Ο κ. Μπαντής μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο τριήμερο συνέδριο για την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, στο οποίο συμμετείχε ως… εκπαιδευτικός.
Οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ, έμαθαν στη διάρκεια των online μαθημάτων να ανοίγουν φύλλο, εντυπωσιάστηκαν με το πέταγμα του φύλλου στον αέρα και λάτρεψαν την μπουγάτσα κρέμα, κρατώντας σημειώσεις με σκοπό να τη φτιάξουν στο σπίτι, αφού τα δικά μας υλικά είναι σπάνια και δυσεύρετα στη χώρα τους.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ