Όλοι κάνουμε λάθη στη συντήρηση τροφίμων, καταλήγοντας τις περισσότερες φορές να πετάμε τα τρόφιμα από το ψυγείο μας.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα συνήθη λάθη που μπορούν να οδηγήσουν σε άσκοπη σπατάλη τροφίμων, προκειμένου εξοικονομούμε χρήματα και να διασφαλίζουμε ότι τα τρόφιμά μας παραμένουν φρέσκα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι τροφίμων, η υγρασία ενθαρρύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, όπως τα βακτήρια και η μούχλα, ακόμη και στη φυσιολογική θερμοκρασία του ψυγείου.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρείτε τα φρούτα και τα λαχανικά στην αρχική τους συσκευασία ή να τα μεταφέρετε σε διαφορετικά αεροστεγή δοχεία, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος.
Εάν συνηθίζετε να τοποθετείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο χωρίς προστατευτική μεμβράνη ή χωρίς να είναι σε κάποιο αεροστεγές δοχείο, καλό θα ήταν να αλλάξετε συνήθειες, γιατί ορισμένοι μικροοργανισμοί μπορούν να ευδοκιμήσουν στην ψυχρή θερμοκρασία του ψυγείου, καθώς μπορούν να κυκλοφορήσουν στον αέρα και να προσγειωθούν στα τρόφιμα.
Άλλωστε, τα τρόφιμα μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο με δυσάρεστες μυρωδιές, καθιστώντας την κάλυψη τους επιτακτική.
Κάτι που ίσως να μην είναι πολύ γνωστό αφορά τη συντήρηση των αυγών. Καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε την υποδοχή των αυγών που υπάρχουν στις πόρτες των ψυγείων, καθώς τα αυγά πρέπει να φυλάσσονται στους 4 βαθμούς Κελσίου.
Όταν, όμως, ανοίγει η πόρτα (κάτι που συμβαίνει συχνά), η θερμοκρασία των αυγών αυξάνεται με κίνδυνο να χαλάσουν.
Και μην ξεχνάτε, μπορεί τα περισσεύματα των φαγητών μια πολύ καλή επιλογή για κάθε φορά που δεν ξέρετε τι να φάτε, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να τα διατηρείτε στο ψυγείο από τρεις έως τέσσερις ημέρες.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ