Στην παραδοχή πως οι σαρδέλες που προκάλεσαν αλλαντίαση στην 32χρονη ελληνίδα που πέθανε στο Μπορντό της Γαλλίας, προχώρησε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Tchin Tchin».
Σε τοποθέτησή του στην Parisien παραδέχτηκε πως οι σαρδέλες μύριζαν και μετέφερε πως έβγαλε τις πρώτες και σέρβιρε τις υπόλοιπες.
Σύμφωνα με τη Le Parisien, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε:
«Κάποιες σαρδέλες μύριζαν αλλά οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος.
«Ναι όταν το άνοιξα το βαζάκι μου μύριζε άσχημα.
Αλλά έβγαλα τις πρώτες σαρδέλες και οι υπόλοιπες δεν μύριζαν».
Μαζί με την 32χρονη γευμάτιζαν ο σύζυγος και πατέρας της, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στην εντατική χαροπαλεύουν ακόμη δέκα ακόμα άτομα έχουν δηλητηριαστεί.
Το εστιατόριο παραμένει κλειστό, ενώ αναλύσεις που διενεργήθηκαν από την αρμόδια Αρχή διαπίστωσαν «πραγματική έλλειψη ελέγχου της διαδικασίας συντήρησης» των κονσερβοποιημένων προϊόντων.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ