Πολύτιμες συμβουλές ενόψει της σημερινής (7/3) εορταστικής ημέρας, της Τσικνοπέμπτης έδωσε η παθολόγος, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Άλλωστε, «πήραν φωτιά» τα κάρβουνα από τις παραγγελίες σε ταβέρνες και ψησταριές ανά τη χώρα.
Μιλώντας στην εκπομπή Live News, η κα. Ψαλτοπούλου είπε πως παρά το κέφι και το φαγητό που διακρίνει τη σημερινή ημέρα, θα πρέπει να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και, κυρίως, συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.
«Οι ομάδες που θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα είναι οι καρδιοπαθείς, με την παθολόγο να τονίζει πως «όσοι έχουν υπέρταση είναι καλό να γνωρίζουν ότι το κρέας, το τυρί και το ψωμί είναι κρυφές πηγές αλατιού».
Όσοι τσικνίσουν θα πρέπει να θέσουν συγκεκριμένο όριο στην κατανάλωση κρέατος και να μην το παρακάνουν, αλλά και να έχουν σαλάτα δίπλα στο πιάτο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ οι καρδιοπαθείς θα πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού τους.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ